Kurzy pro tvorbu a údržbu zeleně

Ludmila ŠulcováSemináře pro veřejnost

Termíny kurzů pro tvorbu a údržbu zeleně

Název kurzu Termín kurzu Přihláška do
Inovace v rozvoji venkova, agroturistika na venkově 2.5.2017 od 800 do 1600 26.4.2017
Dendrologie I 2.5.2017 od 800 do 1600 26.4.2017
Technika v údržbě zeleně 2.5.2017 od 800 do 1600 26.4.2017
Ochrana rostlin 2.5.2017 od 800 do 1600 26.4.2017
Ovocné dřeviny ve volné krajině a intravilánech obcí 2.5.2017 od 800 do 1600 26.4.2017

Bližší informace

Přihláška

Název kurzu Termín kurzu Přihláška do
Trávníky ve veřejné zeleni 16.5.2017 od 800 do 1600 10.5.2017
Dendrologie II 16.5.2017 od 800 do 1600 10.5.2017
Příprava a realizace zakládání zeleně od A do Z 16.5.2017 od 800 do 1600 10.5.2017
Mobilní zeleň 16.5.2017 od 800 do 1600 10.5.2017
Netradiční materiály v sadovnické kompozici 16.5.2017 od 800 do 1600 10.5.2017

Bližší informace

Přihláška

Netradiční materiály v sadovnické kompozici

Cílem kurzu je seznámit účastníky s uplatněním netradičních materiálů v zahradě, jejich zpracováním, používanými nástroji a bezpečnostními předpisy při práci. Kurz je jednodenní, skládá se z teoretické a praktické části. Účastníci kurzu získají osvědčení o jeho absolvování.

Pravidelná péče o dřeviny

Obsahem kurzu je teoretická příprava a praktická ukázka s nácvikem běžné pravidelné údržby dřevin na stanovišti. Účastníci získají zkušenosti s řezem a výsadbou listnatých stromů a keřů pomocí drobného ručního nářadí, s probírkami porostů, zálivkou, hnojením a odplevelováním, ochranou rostlin a údržbou živých plotů. Kurz je jednodenní, skládá se z teoretické a praktické části. Účastníci kurzu získají osvědčení o jeho absolvování.

Dendrologie 1

Obsahem kurzu je seznámení se základními sadovnickými dřevinami, teoretická příprava a praktické ukázky poznávání dřevin, používaných v sadovnictví. Účastníci se seznámí s nejdůležitějšími rody a druhy dřevin nejčastěji zastoupených v naší krajině, parcích, zahradách, jejich nároky a vhodnosti použití. Kurz je dvoudenní, skládá se z teoretické a praktické části. Účastníci kurzu získají osvědčení o jeho absolvování.

Dendrologie 2

Obsahem kurzu je botanické názvosloví, charakteristika jednotlivých skupin a jejich využití, opadavé keře, listnaté stromy, jehličnany, stálezelené keře a popínavky, rozdělení základních skupin do čeledí a praktické ukázky a poznávání jednotlivých dřevin. Kurz je dvoudenní, skládá se z teoretické a praktické části. Účastníci kurzu získají osvědčení o jeho absolvování.

Ovocné dřeviny ve volné krajině a intravilánech obcí

Obsahem kurzu jsou nové trendy v používání ovocných dřevin ve výsadbách v sídlech i ve volné krajině, ošetřování těchto dřevin po výsadbě, následná údržba v dalších letech. Kurz je jednodenní, skládá se z teoretické a praktické části. Účastníci kurzu získají osvědčení o jeho absolvování.

Správa a údržba zeleně z hlediska provozní bezpečnosti

Obsahem kurzu jsou techniky zjišťování a posuzování zdravotního stavu dřevin, techniky zjišťování a posuzování dřevin z hlediska statiky a provozní bezpečnosti, techniky řezů dle zdravotního stavu a věku dřevin, bezpečnost práce s motorovou pilou, návrhy náhradní výsadby dřevin. Kurz je jednodenní, skládá se z teoretické a praktické části. Účastníci kurzu získají osvědčení o jeho absolvování.

Péče o staré stromy

Obsahem kurzu je teoretická a praktická ukázka údržby starých stromů, zdravotní a zmlazovací řez stromů na stanovišti, řez pomocí zahradnického nářadí a motorové pily, možnosti údržby a ošetření starých památných stromů. Kurz je jednodenní, skládá se z teoretické a praktické části. Účastníci kurzu získají osvědčení o jeho absolvování.

Trávníky ve veřejné zeleni

Obsahem kurzu je základní rozdělení trávníků, druhy travního osiva a sestavování travních směsí, způsoby zakládání trávníků, péče, ošetřování a ochrana trávníků, způsoby sekání a seznámení se s typy sekaček. Kurz je jednodenní, skládá se z teoretické a praktické části. Účastníci kurzu získají osvědčení o jeho absolvování.

Inovace v rozvoji venkova, agroturistika na venkově

Obsahem kurzu jsou nové trendy v rozvoji venkovského prostoru, možnost agroturistiky na venkově, možnosti výsadby a ukotvení stromů v sídelních útvarech, možnosti údržby zeleně v sídelních útvarech, základy regionální politiky a základy územního plánování. Kurz je jednodenní, skládá se z teoretické a praktické části. Účastníci kurzu získají osvědčení o jeho absolvování.

Legislativa

Obsahem kurzu je platná legislativa týkající se správy zeleně, systém a způsob inventarizace veřejné zeleně, určování sadovnické hodnoty dřevin, druhy žádostí o povolení drobných staveb a povinnosti podávání žádostí povolení ke kácení dřevin a porostů. Kurz je jednodenní, skládá se z teoretické a praktické části. Účastníci kurzu získají osvědčení o jeho absolvování.

Mobilní zeleň

Obsahem kurzu jsou trendy v používání mobilní zeleně a nádob k tomu určených, základní sortiment rostlin vhodných do mobilních nádob, výhody a rizika mobilní zeleně, ošetřování rostlin na stanovišti a ukázky některých typů sesazovaných nádob. Kurz je jednodenní, skládá se z teoretické a praktické části. Účastníci kurzu získají osvědčení o jeho absolvování.

Příprava a zakládání zeleně od A do Z

Obsahem kurzu je postup při plánování, přípravě a realizaci tvorby a obnovy zeleně, s ohledem na legislativu, ekologické požadavky a vliv prostředí na jednotlivé skupiny dřevin a plánování zeleně s pomocí počítačového programu. Kurz je jednodenní, skládá se z teoretické a praktické části. Účastníci kurzu získají osvědčení o jeho absolvování.

Technika v údržbě zeleně

Obsahem kurzu jsou základní druhy mechanizace používané při ošetřování a údržbě zeleně, bezpečnost práce, ekologické požadavky a možnosti v problematice péče o zeleň, ukázky mechanizace a prezentace sortimentu firem zabývajících se technikou v údržbě zeleně. Kurz je jednodenní, skládá se z teoretické a praktické části. Účastníci kurzu získají osvědčení o jeho absolvování.

Ochrana rostlin

Obsahem kurzu jsou možnosti ochrany rostlin s ohledem na životní prostředí, nejdůležitější choroby a škůdci rostlin, přehled sortimentu prostředků pro biologickou a chemickou ochranu, možnosti prevence, legislativa a dodržování bezpečnosti práce s prostředky na ochranu rostlin. Kurz je jednodenní, skládá se z teoretické a praktické části. Účastníci kurzu získají osvědčení o jeho absolvování.