Běh 17. listopadu – 49. ročník

Tomáš HásekAktuality

Střední škola zahradnická v Kopidlně uspořádala 14.11.2018 v zámeckém parku tradiční běžecký závod – Běh 17. listopadu,  jehož ročník si letos zapsal úctyhodné číslo 49.

Závod každoročně probíhá v prostředí zámeckého parku a je určen pro všechny věkové kategorie, počínaje závody pro předškoláky na 150m a konče vytrvalostním závodem mužů a veteránů v délce 9300m. Podmínky pro běžce byly v letošním roce mimořádně příznivé díky slunečnému a teplému počasí.

Na startu letošního ročníku bylo registrováno celkem 413 závodníků. V dětských a mládežnických kategoriích se letošního ročníku zúčastnili běžci z mateřských, základních a středních škol z Jičína, Kopidlna,  Jičíněvsi,  Libáně,  Dětenic,  Sobotky,  Železnice,  Hořic,  Rožďalovic a Studence.

V kategoriích dospělých (ženy, muži a veteráni) se na start postavilo celkem 16 závodníků.

Všichni nejmenší závodníci byli tradičně odměněni drobnou sladkou odměnou a čestným diplomem, ti starší včetně dospělých na stupních vítězů pak dárkovou kyticí, diplomem, věcnými a finančními odměnami.

Dík patří všem účastníkům, ale především organizátorům závodu za úspěšné zvládnutí závodu, který za rok oslaví významné jubileum.

Mgr.Tomáš Hásek